Logga in

Presentationstext

Hur man skriver en bra och välformulerad presentationstextVäck intresse

Din presentationstext bör vara intressant, välformulerad och rättstavad. Ditt mål är att snabbt väcka intresse, utan att blir alltför personlig och avslöja allt om dig själv. Försök att vara positiv, och beskriv dina intressen och personlighetsdrag på ett levande sätt.
Om du tycker om att resa är det intressant för din besökare att få läsa om till vilka länder du helst reser till, hur din senaste resa var, eller vilka dina starkaste resminnen är. Att endast skriva att du "tycker om att resa" är alltså inte att rekommendera. Plantera istället ledtrådar om dig själv, och låt dessa sammantaget bilda en profil av hur du är som person. De ska skapa väcka nyfikenhet och få personen som läser din text att vilja ta en första kontakt.

Kort eller långt

Precis som med en arbetsansökan finns det inga givna svar på hur lång eller detaljerad din presentation bör vara. En del CV´n innehåller en sida, är lättlästa och ger en bra översikt. Andra kan vara flera sidor långa och väldigt innehållsrika. Beroende på vem som sköter rekryteringen är det dock möjligt för de sökande ha lika stor chans att få jobbet. På samma sätt kommer olika dejting-profiler och presentationer att väcka olika medlemmars intresse och nyfikenhet.

Tips och ideer

Om du har svårt att komma på vad du ska skriva i din presentation kan ett tips vara att titta på andras profiler och se vad de skriver. På så vis kan du få tips och ideer på upplägg och formuleringar. Om du fastnar för något speciellt i en användares presentation är det sannolikt att andra gör detsamma, och kanske är det något du kan använda i din egen presentation.

Ett annat tips är att ta hjälp av vänner eller familj för att komponera ihop din profil och presentation. Ofta kan det vara lättare för andra att beskriva dig som person, eller ge dig feedback på det du skrivit.

Beskriv den du söker

Det kan också vara en bra idé att beskriva personen du vill träffa. Det visar att du vet vad du vill och ger en större chans att få ett meddelande från en person som är rätt för dig.

 

Bli medlem på Sunnydate helt gratis!

Jag godkänner användarvillkoren.